Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

„Talpra magyar, hí a haza!” Forradalmi hangulatban volt az iskola…

No Rating

Idén a Vörösmarty igazán rendhagyó módon ünnepelte a ’48-as forradalmat. A megemlékezés napja az iskolákban március 14-én volt, erre az eseményre már a mi intézményünk is lázasan készült.

A magyart és történelmet tanító tanárok már hetekkel korábban összedugták a fejüket, hogy izgalmas és emlékezetes legyen az ünnep. Előzetes feladatot kapott minden osztályfőnök az osztálya számára, ki-ki kedve szerint választhatott a számtalan lehetőség közül. Megkezdődött a lázas kutatómunka, kik a ’48-as fegyverekről készítettek kiállítást, kik a témához kapcsolódó könyveket szedték össze, de lehetett filmeket gyűjteni, dalokat keresni, kokárdát tervezni.

A végeredmény igazán érdekes, interaktív és kreatív lett. Aznap a diákok osztályonként járták végig az elkészült kiállítást tanáraikkal: a paravánokon az összegyűjtött anyagok szerepeltek, megtekinthették a kiállított tárgyakat és könyveket. A szünetekben a nemzeti ünnephez kapcsolódó dalok szóltak, illetve két tanuló még arra is vállalkozott, hogy rap számot írjon a szabadságharc emlékére. Az egyik tanteremben beülhettünk egy-egy filmre, míg a másikban kézműves foglalkozás folyt. Megkóstolhattunk egy piros-fehér-zöld keksztekercset (nagyon hamar elfogyott), maketten megtekinthettük a pákozdi csatát.

Hozzánk nagyon kalandvágyó diákok is járnak, ezért számukra kitaláltunk egy játékot. Osztályonként három fős csapatokban indulhattak kincskeresésre a tanulók. A Landerer és Heckenast nyomdájában nyomtatott 12 pontot 12 darabra vágtuk, majd az iskola különböző pontjain elrejtettük. Apró versikék segítették a nyomozást, hol a portáról, hol a büféből kellett szépen kérni. Az összegyűjtött darabokat végül helyes sorrendben, egy lapra kellett összeragasztani. A leggyorsabb és legesztétikusabb feladatmegoldásért a csapat jutalmat kapott.

A nap zárásaként az osztályok a belső udvarra mentek, ahol mindannyian, együtt kezdték el szavalni a Nemzeti dal-t. Intézmény-vezetőnk ezután beszédet mondott, s díjat kapott feladatmegoldásáért a legjobb három osztály. Végül az iskola egy-egy szál virággal tisztelgett a szabadságharc hősei előtt.

Összességében egy nagyon mozgalmas napot tudhatunk magunk mögött: tanár és diák együtt játszhatott, alkothatott, emlékezhetett.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR

január 2019
hkscpsv
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« dec   feb »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Pályázatok

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum