Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

II. Vörösmarty Szakmai Tábor

No Rating

Második évben rendezte meg iskolánk a Vörösmarty Szakmai Tábort általános iskolák felső tagozatosai számára 2018.06.18-tól 06.22-ig. Az öt napos tábor kilenc lelkes fiatallal kezdődött meg, akik megismerkedhettek az iskolában tanulható szakmákkal. Minden nap új meglepetéseket tartogatott, a diákok sorban járták végig a tanműhelyeket, ahol belekóstolhattak egy-egy mesterségbe. A táborozókat Réger-Kovács Adrienn tanárnő és Hézl József tanár úr kísérte tapasztalt oktatóinkhoz.

  1. nap: Az épületgépészeknél a fiúk megismerkedtek a megújuló energiákkal, dobókockát, szélforgót gyártottak, illetve elkészítettek egy napelemmel működő ventilátort. A foglalkozásokat Turáni József Zoltán és Brajnovits Csaba tanár urak tartották.
  2. nap: A délelőtt első fele még a ventilátor befejezésével telt, utána a fiatalok átvonultak az asztalos műhelybe, ahol Kacsó Albert Botond, Horváth Gábor és Rankl József tanár urak segítségével elkészítettek egy gyufatartót és megismerkedtek az asztalos szakma szépségeivel.
  3. nap: Kacsó Albert Botond tanár úr felügyelete alatt készültek fából a makettek, kis asztalok, székek, ágyak, vonat… Csak a képzelet szabhatott határt.
  4. nap: A fiúk a napot a kőműves és burkoló műhelyekben folytatták. Készült magyar címer gipszből és azt is megtudtuk, mennyire aprólékos, precíz munkát igényel egy mozaikcsempe elkészítése. Mindenki saját maga által választott mintát rakhatott ki mozaikból, amit aztán haza is lehetett vinni.
  5. nap: A festőműhely gyönyörű freskói mindenkit ámulatba ejtettek. A fiatalok nemcsak tapétázni és festeni tanultak, hanem mindezt élménypedagógiai módszerekkel tehették. Mindenki saját maga festette gipsszel és tapétázott gipszkartonnal térhetett haza. Az ácsműhelyben aztán megismerkedtek a tetőszerkezetekkel, lehetett vágni, fűrészelni.

Összességében eseménydús öt napot tudhatunk magunk mögött, mindenki nevében jegyezhetem meg, hogy jól éreztük magunkat. A fiatalok jelezték, jövőre is szeretnének jönni, a pár nap alatt igazi közösségé kovácsolódtak. A szünetekben is mindig vidám volt a hangulat, a legjobb aranyköpések ekkor születtek. „Zsalmalére” fel, jövőre is várunk Benneteket!

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Pályázatok

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum