Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Második alkalommal rendeztük meg a nyári felkészítő tanfolyamot a Vörösmartyban

No Rating

A GINOP 6.2.3-17 pályázat keretében 2019. augusztus 26-30. között 42 diák vett részt az iskola által szervezett nyári felkészítő tanfolyamon, melynek célja a tanulók lemorzsolódásának csökkentése, az alapkompetenciák fejlesztése.
Az idei tanfolyamon azok a diákok vettek részt, akikkel tavaly elkezdtünk egy közös munkát, mely a hatékony tanulástól elkezdve az önismereten át sok mindent foglalt magában egész éven át. A felkészítő tanfolyam programjai között szerepelt az iskola tanműhelyeinek meglátogatása is, hiszen a legtöbben szeretnek bepillantani más szakmák kulisszatitkaiba. Az öt napig tartó programon a diákok izgalmas, kreatív, játékos, sportos foglalkozásokon vettek részt.
Az első nap sok érdekes, humoros játékon keresztül a szövegértés szerepelt a középpontban majd az iskola pályáin folytatódott többféle csapatjátékkal az élményszerzés a diákok számára.
A második és a harmadik napon a nyári felkészítő tanfolyamon résztvevő tanulók az iskola tanműhelyeiben kipróbálhatták egymás szakmáit, kisebb gyakorlati feladatot is kaptak a diákok. Izgalmas volt számukra a tapétázás, a festés. Az asztalos műhelyben fából készült kisebb tárgyakat alkottak a diákjaink, amit haza is vihettek.
A negyedik napon gyönyörű időben a Sóstón kirándultunk a tanulókkal. A tavaly átadott létesítményeket látogattuk meg: a kilátókat, a madármegfigyelőt. Végül egy tisztáson különböző játékokat játszottunk, beszélgettünk a diákjainkkal.
Az utolsó napi vetélkedőn a tanulók a szövegértési, szövegalkotási, logikai készségeiket is megcsillanthatták. Végül egy kisebb „lakmározás” közben értékeltük az elmúlt napokat, s állapítottuk meg, hogy mindenki nagyon jól érezte magát!
A jó programokról az iskola lelkes pedagógus csapata gondoskodott: Daláné Papp Gabriella, Havlikné Csepelyi Andrea, Hézl József és Orsikné Mayer Ildikó.

A résztvevő diákok véleménye a nyári felkészítő tanfolyamról:

J. Patrik: Sóstói élménybeszámoló
Az iskolában reggel volt a gyülekező, és amint mindenki megérkezett a megbeszélt időpontra, sétálva ellátogattunk a Sóstói MOL Arénához. Az elkészült kilátóra sajnos nem tudtunk felmenni, mivel zárva volt. De ez nem vette el a kedvünket attól, hogy ne sétáljuk körbe a felújított Sóstót. Sok szép madarat láthattunk séta közben, vagy a pihenőhelyeiken egy megfigyelőállomás ablakain keresztül. Utunk során, az erdős útszakaszon játékos feladatokkal próbálhattuk ki a tudásunk, például egy információs táblán fakorongok segítségével fel kellett állítani a táplálékláncot. Ezen kívül volt lehetőségünk kipróbálni egy kisebb labirintust is. Akinek volt kedve, felmászhatott egy „emberi pókhálóra” is. Majd miután mindenki kipróbálta, a következő megálló egy kisebb kilátó volt, amin tökéletesen rálátni a madarakkal teli tóra.
Emlékként készítettünk képeket is, hogy az élményekben gazdag túra megmaradjon mindnyájunknak. Összességében ajánlom mindenkinek, érdemes megnézni közelebbről is a Sóstó élővilágát.
V. Gábor:
Legjobban a Sóstói tanösvény tetszett, és azon belül is a pókháló.
K. Kristóf:
A kőművesek laborjában az eszközök tetszettek a legjobban, nem tudtam, hogy ilyeneket használnak az építkezéseknél.

ESEMÉNYNAPTÁR

február 2020
hkscpsv
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
« jan   Már »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum