Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Hajrá „Sellők”, csak bátran – Lengyelország nem várhat!

No Rating

2019 októberében iskolánkba is eljutott a „Lengyelország nem várhat!” c. országos, kreatív, játékos, komplex, online kétfordulós verseny felhívása. A Székesfehérvári SZC Vajda János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával szervezte meg a versenyt, amelyre négyfős csapatok jelentkezhettek.
Osztályommal, a 13 FNÉ osztállyal vágtunk bele az 1. forduló megoldásába.
A verseny feladatai szerteágazóak voltak: természettudományról, irodalomról, történelemről, művészetről, gasztronómiáról, popkultúráról, appkészítésről is szóltak.
A csapattagok (Horváth Rajmund, Lévai Péter, Soltész Benjamin és Szalai Balázs) lelkesen oldották meg játék feladatait, így 36 csapattal együtt bejutottunk a 2. fordulóba. Az osztály segítségével erre is lelkesen készültünk: Még az őszi szünetben is kaptunk naponta új és új feladatot. A határidő előtt még elkészült a „street food”-unkról készült fotók is!
Hatalmas örömmel láttuk a döntőbe bejutott tíz csapat neve között a mienket is.
Csak néhány napunk volt a felkészülésre. Egyik előzetes feladatunkat, a weblapunkat megmutatjuk: Sellők

A döntőn, 2019. november 11-én nagyon jól éreztük magunkat.

A csapattagok véleménye:

• Lévai Péter:
Személy szerint nekem nagyon tetszett a döntő. Sok izgalmas és érdekes feladat volt. Még a döntő alatt is sok új dolgot tanultunk Lengyelországról és a lengyel történelemről. Szerintem jó volt, hogy a versenyen sok interaktív feladat volt. Sosem volt olyan, hogy unatkoztunk volna, mindig megvolt, hogy mikor, melyik csapat mit csinál. Szerintem kitűnő volt a szervezés, jól éreztem magam és örülök, hogy részt vehettem rajta.

• Szücs Gábor:
Úgy érzem nagyon jól sikerült együtt dolgoznunk osztályszinten. Nagyon jó érzés volt, hogy számíthattunk egymásra és egymást kiegészítettük ötleteinkkel, gondolatainkkal. A bemutatkozó szöveg megírását én kaptam, de minden gondot elfelejtetem, amikor elkezdtem rímeket faragni. Végezetül remélem, hogy máskor is ilyen összhangban tudunk együtt dolgozni az osztállyal.

• Nagy Dániel:
Számomra nagyon pozitív élmény volt a verseny, mivel egy igazi csapatot alkottunk és mindenki a saját jó ötletei segítségével hozzájárult a feladathoz. A honlap szerkesztésével is csak gyarapodott a tudásunk és egy jó oldalt hoztunk létre. Jó volt a lengyel kultúrába betekintést nyerni.

Bár az 1-3. helyre nem jutottunk be, így Lengyelországba nem utazhatunk, mégis nagyon sok tudást, játékot, barátot adott nekünk ez a verseny. De legfőképpen kiderült a munka során, milyen összetartó osztály vagyunk.

Orsikné Máyer Ildikó
a csapat vezetője

ESEMÉNYNAPTÁR

augusztus 2020
hkscpsv
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Júl   Sze »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum