Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

PROJEKTNAPPAL EMLÉKEZTÜNK ‘56-RA

No Rating

A Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon  projektnappal tisztelgett az ‘56-os forradalom hősei előtt.

A diákok az előzetesen elkészítendő ‘tárgyakon’ már hetekkel korábban elkezdtek gondolkodni és dolgozni: minden osztály minden diákja elkészítette a saját lyukas zászlóját. Ezt bármilyen technikával, bármilyen anyagra és bármilyen méretben megtehette. Az osztályok közötti zászlók versenyében a legkreatívabb zászló képviselte az osztályt.  Egy másik előre elkészítendő feladat egy ‘56-os, ismert ember facebook-profiljának elkészítése volt. A kartonpapírra varázsolt facebook-profilokat és a kreatív zászlókat a diákok kedden elhelyezték az első emeleti domborműnél; ezeket a zsűri már szerdán délelőtt értékelte. Kutatómunkára is lehetőséget kaptak a diákok: még élő és a helyi eseményekre visszaemlékező rokonok, ismerősök történeteit is megversenyeztettük; a beérkező hangfelvételek is mutatják, hogy tanulóink komolyan vették a feladatot.

A vírushelyzetre való tekintettel és az előírt szabályokat betartva csütörtökön nem ‘gyülekeztünk’, nem volt iskolai rendezvény. Az osztályok külön-külön vetélkedtek, emlékeztek. Hogy hogyan vetélkedtek? A könyvtárban. Osztályonként két-két képviselő ment csak a helyszínre, ahol feladatlapokat oldott meg. Kérdéseinkkel nem csak tárgyi tudásra alapoztunk: a diákoknak információk után kellett kutatni. És ebben ezúttal nem a Google volt a segítségükre, hanem könyvtárunk számos ‘56-hoz kapcsolódó kiadványa. De ‘56-os verset is írtak a tanulók, képmontázst is készítettek az ötvenes évek  mindennapjairól, drámajátékosan is felidézték az október 23-i forradalmat és tiszteletüket virággal, mécsessel és zászlókkal fejezték ki: a csendes megemlékezés – osztályonkénti beosztással – az udvaron elhelyezett kopjafánál zajlott le.

A napot eredményhirdetéssel zártuk, kiosztottuk a díjakat és az ajándékokat.

Rendhagyó ‘56-os megemlékezés volt az idei. Emlékezetes marad mindannyiunknak.

ESEMÉNYNAPTÁR

november 2020
hkscpsv
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
« okt   dec »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum