Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Sajtómegjelenések

VÁROSI BANKETT
FEOL
FEHÉRVÁR TV

 

FESTOOL ASZTALOS TANMŰHELY ÁTADÁSA
SZÉKESFEHÁRVÁR PORTÁL
FEOL
FEHÉRVÁR TV

 

SZAKMAI ÉS NYÍLT NAP 2019.01.11
FEOL
FEHÉRVÁR TV Híradó 11.52-től

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT
FEOL
FEHÉRVÁR TV Híradó 10.20-tól

 

 

Mi is felszálltunk a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János különjáratára
FEOL
Székesfehérvár Városportál
Fehérvár TV Híradó (7.31-től)

NEMZETKÖZI ASZTALOS ÉS ÉPÜLETGÉPÉSZ VERSENY 2018
Székesfehérvár Városportál
FEOL
Fehérvár TV 6.54-től

ÉPÍTŐK NAPJA 2018
FEOL
Fehérvár TV Híradó 2018. június 1.
Fehérvár TV Híradó 2018. június 2.

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA 2018

KIHIRDETTÉK, KIK A LEGJOBB HELYESÍRÓK

Száztizennégyen versenyeztek az idei Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében Gyulán. A legjobb helyesírók bemutatása és verseny eredményhirdetése február 24-én zajlott a fürdővárosban.

KORSZERŰSÍTETTÉK A TANMŰHELYT

MI VAN A CSERÉP ALATT

JÓL TANULÓ FEHÉRVÁRI FIATALOK VEHETTEK ÁT ÖSZTÖNDÍJAT

Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei évben 77 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

A VÖRÖSMARTY SZAKISKOLÁBAN FOLYTATJA A 2017/2018-AS ÉVADJÁT FEJÉR MEGYÉBEN A TUDOMÁNYTÖRTÉNETI VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a 2017. szeptember 5-én az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megnyitott Fejér megyei évadja a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában – immár párhuzamosan két helyszínen – folytatódik

ÁTADTÁK A KORSZERŰ MŰSZEREKKEL FELSZERELT TANMŰHELYT A VÖRÖSMARTYBAN

Nagyszabású eszközfejlesztés után átadták ma a felújított épületgépészeti tanműhelyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. A beruházás az iskolával szorosan együttműködő és az eszközöket gyártó Pakola Trade Kft-nek köszönhetően valósult meg. Az új eszközöket az iskola valamennyi évfolyamán, sőt a felnőttképzésben is használják majd.

SZAVALÓVERSENYT TARTOTTAK SZÉKESFEHÉRVÁRON

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája több mint két évtizede rendezi meg a Vörösmarty megyei szavalóversenyt.

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA – 11 FEHÉRVÁRI ISKOLA 77 PROGRAMOT SZERVEZETT

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idén másodjára csatlakozott a Szakmák Éjszakája országos programsorozathoz. Az SZC szervezésében az érdeklődők 11 iskola 77 különböző programján vehettek részt pénteken este. A szakmák felfedezésének lehetőséget biztosító éjszakai rendezvényt a Városház téren 330 diák látványos flashmobja nyitotta meg.

A VÖRÖSMARTYBAN LÁTHATÓ AZ ARÉV VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Folytatódik a nagyipari építési technológiák és az ARÉV fél évszázadáról szóló kiállítás: az „Ötven éve történt” című tárlatot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumban lehet megnézni június 2-ig. Az érdeklődők számára tárlatvezetést, filmvetítést és a témához kapcsolódó előadásokat is szerveznek, az ünnepélyes megnyitót pénteken este tartják.

KIJUTOTTAK A VILÁGBAJNOKSÁGRA – SIKERT SIKERRE HALMOZTAK A FEHÉRVÁRI DIÁKOK

Nemzetközi versenyeken sikert elérő fiatalok voltak a vendégek hétfő délután a Városházán. Míg a Comenius gimnázium 24 diákja Franciaországban, addig a Vörösmarty szakgimnázium egykori 2 tanulója Svédországban jeleskedett.

ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS

Tizenegy tagintézménye van, és 115 szakmában ad képesítést. Ez a fehérvári szakképzési centrum.
Bár már másfél éve működik, sokak számára máig kevésbé ismert a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. Létrejötte azokhoz a célokhoz kötődik, amelyeket a kormányzat tűzött ki. Így a szakemberhiány enyhítését, a gazdaság igényeinek kiszolgálását, a duális képzés elterjesztését, a szakképzési rendszer átalakítását, az iskolát korán elhagyók számának csökkentését – mondta el Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, a Vörösmarty ipari szakgimnáziumban és szakköziskolában tartott kedd délutáni rendezvényen.


A SZÓZAT A SZÍNPADON

A Vörösmarty Színház színpadára vonultak fel négy iskola fiataljai a nagy versmondáshoz. A Vörösmarty Mihályról elnevezett székesfehérvári általános iskola, az ipari szakgimnázium és szakközépiskola, a kápolnásnyéki általános iskola, gimnázium és AMI, illetve a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai.


KÖSZÖNETET MONDTAK A HŐSÖKNEK

Pénteken a város tanulóifjúsága emlékezett az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata több szervezettel és intézménnyel együttműködve, több helyszínen szervezett pénteken megemlékezést az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére. Az 56-osok terén tartott néma koszorúzást követően a Jáky József Szakgimnáziumban, majd a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában zajlott ünnepség, míg a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai a Hotel Magyar Királynál emlékeztek a szabadságharc eseményeire.


VÖRÖSMARTYS SZAKMAI DÉLUTÁNOK – FAIPAR A KÖZÉPPONTBAN

A faiparnak szentelték a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai délutánjának első programját, melyet kedden délután tanárok, szakemberek és tanulók részvételével rendeztek az iskolában. A programon elhangzott, hogy lehetősége van már a fiataloknak 25 éves korig nappali tagozaton tanulni azoknak akiknek nincs szakmája, a hiányszakmákban pedig ösztöndíjat ikaphatnak a tanulók.


MILYEN SZAKMÁT VÁLASSZAK? – ELKEZDŐDTEK AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁRON

Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.


MEGÚJULT VÁLASZTÉKKAL NYÍLT MEG A TINI TANBOLT

Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út – Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.

 


SZEPTEMBER 5-ÉN ÚJRA MEGNYÍLIK A TINI ABC – A VÁLASZTÉK IS MEGÚJUL A TANBOLTBAN

A nyári szünet alatt is folyamatosan dolgoznak a fehérvári szakképző iskolák és a gyakorlati képzést szolgáló helyek felújításán. Szeptember 5-én újra megnyílik a régi Tini ABC, amely választékával is megpróbál majd kitűnni a többi bolt közül. A munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. Szeptemberre megújult sportpálya várja majd a hunyadis diákokat új aszfalttal és streetball palánkokkal.

Videók


(10. perctől)Kiállítás az 1956-os forradalom 60. évfordulóján iskolánkban.
Székesfehérvári Városi Televízió


ESEMÉNYNAPTÁR

november 2019
hkscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« okt   dec »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Pályázatok

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum